duminică, 9 februarie 2020

Vrei sa faci imediat un test de sarcina care sa fie precis?


Metoda cea mai simpla si mai rapida prin care se poate depista prezenta unei sarcini este testul de sarcina. Acesta functioneaza pe principiul detectarii unui hormon special din urina, respectiv, HCG, care poarta denumirea si de hormonul de sarcina. Astfel, la aproximativ cateva zile de la conceptie, oul fertilizat se implanteaza in uter, iar acest hormon special este sintetizat de organism si este prezent in sange si in urina. In primele saptamani de sarcina creste si cantitatea de hormoni.

Pe piata medicala exista o multitudine de teste de sarcina si de aceea iti recomandam sa intri pe medaz.ro ca sa poti alege din gama variata si descopera cel mai bun test de sarcina. Asadar, sunt teste de sarcina pe care este specificat ca dau rezultate sigure inca din prima zi d intarziere a ciclului menstrual.

Pentru a putea efectua un test de sarcina este nevoie doar de o proba de urina si pentru cea mai buna precizie este recomandat sa se utilizeze prima urina de dimineata.

Indiferent ce tip de test de sarcina veti efectua, toate au un procedeu de efectuare asemanator. Astfel, se introduce testul in recipientul care contine proba de urina si dupa un interval cuprins intre 5 si 10 minute, se poate observa rezultatul. Fiecare test are un indicator de control marcat cu o liniuta. Daca indicatorul de control nu apare testul nu este valabil și trebuie repetat. In cazul unui rezultat pozitiv, testul va mai prezenta o alta liniuta. Indiferent care ar fi rezultatul, pentru mai multa precizie este indicata repetarea testului. Un rezultat negativ nu semnifica intotdeauna absenta sarcinii.
Pe de alta parte trebuie sa tinem cont si de faptul ca pot fi anumiti factori care pot influenta rezultatul testului, printre care:
-        cantitatea de hormoni poate varia de la o femeie la alta, de aceea sunt femei la care testul de sarcina functioneaza dupa o lunga perioada de absenta a ciclului menstrual, in timp ce la altele rezultatul pozitiv poate aparea inca din prima zi de intarziere a menstruatiei;
-        proba de urina poate influenta rezultatul, deoarece densitatea acesteia difera si astfel o urina diluata poate afecta rezultatul testului;
-        marca testului deoarece unele teste pot depista mai repede hormonul de sarcina decat altele;
-        durata de fertilizare a ovulului pana la implantarea acestuia in uter difera de la o femeie la alta. De obicei, implantarea se realizeaza in cateva zile de la fecundare. Exista situatii cand implantarea are loc mult mai tarziu dupa prima zi de absenta a menstruației.

In ceea ce priveste cat de sigure sunt testele de sarcina , preciza acestora daca sunt efectuate corespunzator este de 98 – 99 %.  Apelati la Medaz si consultati lista noua cu teste de sarcina!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu