duminică, 5 noiembrie 2017

De ce trebuie sa vizitezi Lisabona



Desfasurata de-a lungul unor dealuri in apropiere de raul Tagus, capitala Portugaliei reprezinta unul dintre cele mai vizitate orase europene, care dispune de o multime de atractii, pentru toate preferintele si varstele. Lisabona reprezinta locul principal de unde plecau cei mai mari expeditori in anii 1400 si 1500 in descoperirea de noi teritorii, iar istoria sa bogata si cultura este expusa la tot pasul. Muzee cunoscute, galerii de arta, monumente istorice, evenimente culturale, viata de noapte, vreme prietenoasa, localnici ospitalieri si o atmosfera grozava, Lisabona se pare ca le are pe toate.

Castelul Sf. George
Probabil ca una dintre cele mai mari atractii ale Lisabonei este castelul Sf. George, care e situat intr-o pozitie glorioasa, in varful unui deal de unde se vegheaza capitala portugheza. Muzeul gazduit in interior e foarte bine organizat, la fel si situl arheologic din interior, astfel ca vizitarea acestuia reprezinta o adevarata recompensa pentru intreaga familie.

Liftul Santa Justa
O alta experienta grozava de care se bucura cei care isi fac vacanta in Lisabona este vizitarea liftului Santa Justa. Acesta a fost construit in 1902, fiind opera lui Raul Mesnier, care s-a inspirat de la turnul Eiffel din Paris, ridicat de colegul sau Gustav Eiffel. Turnul din fier a fost construit pe locul unei vechi biserici care a fost distrusa in urma unui cutremur in 1755 si aduce vizitatorii intr-un punct ideal de unde pot fi admirate imprejurimile.

Alfama

Alfama reprezinta cea mai veche parte din zona istorica a Lisabonei, fiind punctat cu nenumarate simboluri arhitecturale, iar unele dintre acestea atesta trecutul maur al orasului. Totodata, aici se regasesc nenumarate baruri, restaurante, terase si cluburi, fiind un loc ideal pentru petrecerea timpului liber, dar si un punct de unde poate fi vegheat raul Tagus, intrucat Alfama este amplasat pe unul dintre dealurile capitalei portugheze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu